És feina i compromís adquirit dels responsables de les administracions, escoltar les necessitats de la gent, buscar fórmules i recursos per donar-hi resposta i facilitar-ne l’accés. En aquesta afirmació hi pot haver-hi un acord general com també no hi ha massa discrepàncies al considerar que no és un treball fàcil.

La bona gestió del que és de tots es fa prioritari quan afecta al benestar de la gent o, com ara mateix està passant, quan ja afecta a la cobertura del que és més essencial i primari per la subsistència.

Quan, com patim, els recursos econòmics estan escanyats, diuen que ens veiem abocats a fer selecció acurada de a què dediquem el poc que es té i qui administra reparteix com pot el poc que té i aquest exercici (tant quotidià a nivell domèstic) esdevé transcendent a nivell col·lectiu.

Subsistències alimentàries i hipotecàries al marge (que ja és un gran que pels serveis socials bàsics), l’altre gran qüestió és on es dibuixen les línies que separen l’assistencial al preventiu i el que es pot entendre com a poc necessari.

Treballar amb procediments que contemplin aquest equilibri costós i esdevenir una eina útil per, aprofitant tots els recursos ja existents al municipi, focalitzar els esforços en donar un servei el màxim personalitzat possible, ha estat i és la nostra màxima des dels seus inicis.

Amb sis anys d’experiència al municipi, l’Oficina Municipal d’Atenció a la Gent Gran, ubicada a l’edifici del CORO, ofereix serveis integrals especialitzats destinats a atendre els usuaris/es i a les seves famílies.

El projecte respon a les necessitats d’aquest col.lectiu que es detecten heterogènies i s’ajusten a diferents realitats i es treballen sota dues premisses:

  1. Els serveis que ofereix al Municipi no poden al·ludir la diversitat, complexitat i els diferents nivells de dependència del col.lectiu de Sarriencs que passen dels 65 anys.
  2. Els serveis que ofereix han d’omplir els buits que uns serveis estandaritzats no contempla.

Ens atrevim a parlar de consolidació de l’oficina i ho avalen el número d’atencions realitzades, que any rere any creix (hem acabat el 2012 havent atès un acumulat de 190 usuaris/es), les valoracions de les famílies i els procediments pel control de qualitat dels serveis que s’hi ofereixen.

L’acceptació d’aquest servei és vigilat cada semestre amb les valoracions que fem i que presentem a la Regidoria corresponent.

El menú de serveis actual té quatre vessants: Assistencial, rehabilitador, preventiu i ludic-formatiu.

  • Atenció i tractaments psicològics
  • Tallers per alteracions de la memòria
  • Tractaments no farmacològics per afectats de malalties neurodegeneratives
  • Tractaments i acompanyaments psicològics a pacients i a les seves famílies
  • Grups de Suport a les persones que tenen cura d’una persona dependent

La dinamització del Coro també forma part del nostre treball oferint diferents tallers cognitius, cursets, conferències, xerrades, cinema i exposicions entre d’altres. La participació i la col·laboració activa amb altres entitats del municipi (Ràdio Sarrià, Biblioteca Emilia Xargay, Associació “Dones del Coro” i el Centre Cívic La Cooperativa) també forma part de la nostra agenda.

Els diferents cursos i tallers amb horaris detallats es poden trobar i es difonen al Sarrià Actiu on mensualment surten publicades les activitats de caràcter periòdic i consolidades com aquelles activitats puntuals demandades pels propis usuaris i/o proposades per la pròpia oficina. Tanmateix, sempre es poden adreçar o trucar a l’Oficina Municipal d’Atenció a la Gent Gran per rebre més informació sobre les activitats que es realitzen.

Per coherència amb la seva raó de ser l’oficina, ha d’evolucionar i d’ajustar-se a les noves realitats. D’aquí que la Regidoria ha donat el vistiplau perquè aquest 2013 s’ampliïn les activitats a noves situacions i s’obri a nous col.lectius. El pas de l’Oficina Municipal d’Atenció a la Gent Gran a Oficina Municipal d’Atenció a les Persones (*) és clau i una nova aposta del Municipi.

* Convidem a que estiguin pendents del nou menú de serveis per quest 2013 i que es publicitarà i se’n farà difusió.

L’horari d’atenció de l’Oficina 2013

Dilluns: de les 9:00 a les 14:00
Dimarts: de les 16:00 a les 20:00
Dimecres: 16:00 a 20:00
Dijous: de les 9:00 a les 14:00

Telèfon de contacte (per més informació i/o sol.licitar visita prèvia per a les atencions personalitzades)
972 17 14 61
gentgran@sarriadeter.cat

L’equip està format per professionals de Jubilus:

Laia Basieras (Pedagog – Dinamitzadora les activitats de l’Oficina)
Sílvia Puig (Psicòleg)
Maria Rosa Coromina (Psicòleg)
Sarrià de Ter, Gener 2013