El PERQUÈ D’AQUESTS TASTETS

Quedar-se a casa i respectar les condicions alhora de sortir al carrer en benefici de la salut de tothom, ens ha obligat a suspendre totes les activitats en grup que portem a terme  als centres cívics, locals socials, casals, Centres d’Atenció Primària de Salut (CAP) i a diferents equipaments municipals dels Ajuntaments i Entitats on portem a terme els nostres cursos i  tallers de forma habitual, amb freqüència setmanal i durant tot l’any.

Aquest tipus d’activitats s’adrecen a adults-grans i estan dissenyades en dos blocs dirigits per les nostres psicòlegs i/o terapeutes ocupacionals:

  • Bloc 1 de sessions en grup i que atén persones sense disfuncions cognitives:

Són tallers  amb exercicis que treballen dos  aspectes:

El manteniment de les àrees cognitives per preservar-les al màxim de temps possible i el reforç de la sociabilització amb trobades mínimes d’un cop a la setmana.

El valor d’aquest tipus de tallers és preventiu, lúdic i sociabilitzador.

  • Bloc 2 de sessions en grup reduïts formats per persones amb alteracions per afectació neurodegenerativa de tipus Lleu-Moderada.

La detecció de quines són les àrees menys afectades per la seva estimulació amb exercicis personalitzats, és clau.

El valor d’aquest tipus de taller és rehabilitador, de suport, acompanyament emocional i amb atenció psicològica als participants i a les seves famílies.

Les eines que utilitzem en ambdós tipus de tallers, són múltiples i abasten un ventall divers de material didàctic: suport visual, auditiu, tàctil, exercicis individuals i dinàmiques de grup.

Cadascun del exercicis ajustats als nivells de cada participant i amb proves de nivell prèvies a l’inici de cada taller i avaluacions durant i al final de cada curs.

En aquí els oferirem un tastet  d’alguns dels exercicis que hem triat expressament pel confinament i que hem adaptat per a poder fer-los a casa de forma autònoma pels qui habitualment ja són alumnes dels nostres tallers de memòria (bloc 1). Aquests alumnes tenen a l’abast poder fer tots els exercicis que aquests dies anem penjant.

Al mateix temps s’han pensat també per aquelles persones (familiars/cuidadors) que aquests dies viuen el confinament amb usuaris dels nostres grups d’Estimulació Cognitiva i dels Espais Respir i que volen dedicar un temps a ajudar i  acompanyar als seus familiars a poder fer els exercicis.

Aquests dies de confinament (especialment les persones del bloc 2) estan rebent trucades de seguiment de les seves psicòlegs i de les  seves auxiliars referents per fer seguiment i atenció.

La finalitat d’aquest activitat  d’exercicis pel confinament és rebaixar l’estrès per pèrdua de contacte amb les rutines habituals i mantenir l’activitat saludable que setmanalment es porta a terme participant a les nostres activitats als diferents espais i que desitgem puguem reprendre el més aviat.

Som-hi!

L’equip de Jubilus