Dimarts, dimecres i avui dijous han estat tres dies d’una autèntica marató de cloendes de cursos i tallers en diversos municipis de les comarques de Girona a les quals Jubilus dona servei. Val a dir que la feina és agraïda gràcies al retorn emocional que obtenim de les persones que prenen part en aquestes activitats durant l’any. Per a moltes, els cursos i tallers han introduït noves dinàmiques a les seves vides i els han permès augmentar el seu cercle de relacions personals, així com millorar físicament i anímicament.

Taller Memòria Palau-sator

Dimarts el vam començar a Palau-Sator, a dos quarts d’onze del matí, quan vam fer la cloenda del curs de gimnàstica de manteniment. Més tard, a dos quarts de quatre vam donar per acabada la temporada del Taller de Manteniment de la Memòria a la mateixa vila i vam entregar els diplomes a les persones que hi van participar. En els dos casos el plantejament va ser el de fer unes sessions diferents a les convencionals, amb exercicis grupals amb l’objectiu, complert, de generar una estona dinàmica i distesa alhora. Al taller hi han participat al llarg del curs una desena de persones i al de gimnàstica, nou.

Gimnàstica de Manteniment a Bàscara

Al matí vam passar de Palau-Sator a Bàscara, on vam fer el tancament del curs de gimnàstica. A la sessió matinal li va seguir un dinar amb la fisioterapeuta que condueix les classes. Podem dir amb plena satisfacció que aquest grup ha crescut molt aquest any i ha arribat fins als 27 inscrits.

gimnàstica de manteniment a Cornellà del Terri

Ja a la tarda, a les cinc, vam cloure el curs de gimnàstica de manteniment a Cornellà del Terri, al Casal de la Gent Gran. Aquest grup també ha crescut força enguany fins arribar a les quinze persones, com va poder comprovar durant el berenar l’alcalde de la vila, que ens va acompanyar.

gimnàstica de manteniment a Cornellà del Terri

El dia es va acabar a Camós, a les set de la tarda. Vam aprofitar per fer una cloenda diferent que va consistir en fer una volta a l’Estany de Banyoles. Un total de 17 persones han participat durant l’any en el curs de gimnàstica que ha tingut com a escenari el pavelló municipal.

gimnàstica de manteniment Sant Jordi Desvalls

Ahir dimecres a les 10 del matí hem clos els Tallers de Manteniment de la Memòria i el Curs de Gimnàstica de Manteniment a Sant Jordi Desvalls, a la sala polivalent del municipi. Vam fer una dinàmica de grup distesa distribuïda en tres parts per fer activació cognitiva abans de fer la corresponetn cerimònia d’entrega de diplomes i el pertinent esmorzar. L’alcalde ens va acompanyar. En cadascun dels cursos hi han participat nou persones.

gimnàstica de manteniment Vidreres

A la tarda ens esperava a les cinc Vidreres. L’activitat va tenir lloc al casal de la gent gran i hi han participat una quinzena de persones. Vam fer exercicis cognitius en grup.

Finalment avui a les sis de la tarda donarem per tancat definitivament el curs a Fornells de la Selva. L’acte consistirà en una petita masterclass oberta a familiars dels participants habituals. També hi haurà entrega de diplomes i un petit refrigeri gentilesa del consistori. Està previst que hi assisteixi la regidora de Benestar Social, Sònia Gràcia, i molt possiblement l’alcalde. A Fornells, com a Quart, els usuaris -que engunay han estat una cinquantena- podran continuar fent gimnàstica fins a la meitat del mes de juliol, en unes sessions que hem batejat com a gimnàstica a la fresca.