Iniciativa social participativa dins un projecte Veïnatge intercultural al Municipi de Sarrià de Ter.

Aquest projecte és fruit d’ una iniciativa conjunta de diferents entitats: Avancem Santa Clara, Universitat de Girona (Grup de recerca Salut i Atenció Sanitària) i Jubilus, amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa” i el recolzament de l’Ajuntament de Sarrià de Ter.

Té per objectiu reforçar la xarxa de suport comunitari extensa per donar resposta a les necessitats sociofamiliars dels veïns i veïnes de Sarrià de Ter, posant èmfasi especial
tan en l’atenció, la dinamització comunitària i la inserció sociolaboral com a primera condició per aconseguir una vida digna.

El projecte abasta tres fases:

Una primera de diagnosi que pretén aconseguir la complicitat de totes les entitats socials, sanitàries, culturals, de veïnatge, lúdiques i esportives del municipi amb la intenció de fer extensible el programa al màxim nombre possible de Sarriencs i Sarrienques . A dia d’avui, ja es porten més de 500 qüestionaris repartits i es segueix
amb la seva distribució.

Una segona fase on a partir del buidatge de les respostes d’aquests qüestionaris, s’objectivitzarà aquesta percepció que tenen les persones de Sarrià de Ter i es confeccionarà un mapa d’actius del municipi per conèixer els recursos existents i proposar estratègies de millora.

La tercera fase contempla el disseny i la implementació de programes formatius, la incorporació de protocols , la implicació de voluntaris per atendre i evitar situacions de risc d’exclusió social.