L’augment de la longevitat és una realitat i la societat té el repte de crear les condicions òptimes que ens permetin arribar a edats avançades en bones condicions de salut global. Això significa a nivells tant biològics, psicològics com socials.

Els professionals de la salut defensen l’activació com la font de prevenció i que cal promocionar i difondre els programes preventius perquè es posin a l’abast de la població.

L’ajuntament no se’n desentén i aposta per donar cabuda a aquest tipus d’activitats dirigides per professionals. En aquest sentit i des de fa temps, ofereix un Curs de Gimnàstica de Manteniment adreçat a la Gent Gran del Municipi i dirigit per l’equip de Jubilus Gerontologia

Hi ha limitacions motores produïdes per l’envelliment que poden tenir afectes en l’activitat de la vida diària i incrementar el risc d’aïllament social. Els professionals de la sanitat no es cansen de recordar-nos els beneficis de la pràctica d’activitat física moderada i controlada amb objectius compartits: passar-ho bé fent salut, evitar l’aïllament i rebre control i seguiment d’un professional de la Fisioteràpia.

Curs 2018

De gener a juny amb parada els mesos de juliol i agost i nova arrencada el setembre i fins a finals d’any.

Aquest any aquí a Palol el curs va començar amb 8 usuaris i després de l’estiu hi ha hagut 4 noves incorporacions. Hem acabat doncs amb un grup de 12 persones (10 dones i 2 homes).
Ens trobem els dilluns i els dijous de les 17:00 a les 18:00 al pavelló. Els dilluns treballem a la pista gran i els dijous a la sala del gimnàs del primer pis.
Aprofitant el bon temps i per activar-nos de forma diferent, els primers dijous després de l’estiu, varem sortir a fora per realitzar les sessions a l’exterior del pavelló.
Per fer les classes més disteses, utilitzem diferents materials, tan propis com del mateix pavelló,  a vegades treballem amb música i us expliquem una curiositat: als usuaris d’aquest grup els agrada molt quan baixem les cistelles de basquet i fem llançaments amb les pilotes que treballem habitualment i que són de goma. A nosaltres no ens busqueu competint a la FIBA World Championship però fent llançaments ens ho passem molt bé!
Aquest espai de salut ja s’ha convertit en un punt de trobada setmanal.

Tots els interessats amb rebre més informació i que s’hi vulguin inscriure, poden adreçar-se a l’ajuntament. Us esperem aquest proper curs 2019!