Aquest dilluns 18 de juny vam fer l’acte de cloenda dels Cursos i Tallers de l’Oficina Municipal d’Atenció a les Persones i del Casal de la Gent Gran de Celrà. La cloenda es va fer a les cinc de la tarda a la Cafeteria del Casal de Can Ponac i hi van assistir una vuitantena de persones. Des de Jubilus estem satisfets tant de com ha anat el curs com d’haver assolit els objectius que ens plantejàvem ahir: es van poder visualitzar les activitats realitzades al llarg d’aquest curs 2017-2018; es va reforçar la cohesió dels membres participants -cosa molt important-; es va facilitar que altres usuaris d’altres grups poguessin conèixer els d’aquest; vam fidelitzar les inscripcions per la propera edició i un objectiu modest però fonamental: vam passar una estona divertida i agradable al costat d’altres companys.  D’altra banda vam rebre la valoració més rellevant de totes, la dels participants, que van qualificar l’acte de cloenda d'”amè i divertit”.

Les activitats que van generar més complicitats van ser: endevinar endevinalles; completar refranys i dites populars i reconèixer cançons. Cadascuna va tenir una durada de deu minuts. Des de Jubilus dèiem en veu alta endevinalles i refranys i posàvem cançons, i les persones que coneguessin la resposta a l’endevinalla, que sabessin completar el refrany/dita o que reconeguessin la cançó amb el títol i el cantant havien d’aixecar unes cartolines que prèviament havíem repartit entre els assistents i donar la resposta. Les tres accions per bé que lúdiques tenen una vessant terapèutica al darrera, que és l’estimulació cognitiva.

A continuació es van repartir els tradicionals diplomes i un petit obsequi pels assistents. L’acte va cloure amb una xocolatada per a tothom, oferta per la Junta del Casal de la Gent Gran de Can Ponac, a qui volem agraïr la seva col·laboració.

La jornada la va inaugurar l’alcalde de Celrà, Dani Cornellà, que estava acompanyat per la regidora de Gent Gran, Sònia Fortià. Per part de l’equip de Jubilus hi èrem Rita Argentina i Àgatha Carbonell (treballadores familiars); Meri Raurich (dinamitzadora de l’Oficina) i Silvia Puig (psicòloga i coordinadora de l’oficina).

L’equip de Jubilus va agraïr l’assistència de tots els participants a l’acte i als cursos i tallers que s’han fet al llarg d’aquest curs 2017-2018, organitzats alguns per l’Ajuntament, altres pel Casal i altres per l’Oficina Municipal, entre els que destaquen els diversos Tallers de Manteniment de la Memòria (3 grups), taller d’estimulació cognitiva (1 grup), el Servei Respir i els cursos d’informàtica.
Abans dels jocs de caire cognitiu es va projectar un vídeo d’uns 8 minuts de durada amb un recull de fotos de les diferents activitats i tallers d’aquest curs.
Demà dimecres hi ha convocat un acte de cloenda semblant a les cinc de la tarda a Sarrià de Ter.